Plafonds


Systeem plafonds
Probouw Randstad heeft reeds meer dan 10 jaar ervaring in het leveren en plaatsen systeemplafonds met plafondpanelen, alle andere types van verlaagde plafonds en systeemwanden. Natuurlijk kunt u ook voor verlaagde plafons of overig bij ons terecht. Door onze knowhow in de totaalbouw kunnen wij ook de afwerking hiervan voor onze rekening nemen.

 

Plaatsing en levering

Een vals plafond is ideaal als je een hoge woonkamer hebt die je graag wat lager zou willen maken. Een verlaagd plafond is ook ideaal om leidingen, buizen voor elektrische snoeren en ventilatiekanalen in weg te werken. Ook kun je er gemakkelijk lichtspotjes of andere lampen in plaatsen. Vaak worden valse plafonds gemaakt van gyproc platen. Je krijgt hiermee een mooi egaal verlaagd plafond.

Afhangend of vrijdragend plafond systeem

Er zijn twee manieren om met behulp van gipsplaten een verlaagd plafond te maken. De gyproc platen kunnen rechtstreeks op het bestaande plafond worden geplaatst. Dit wordt de afgehangen methode genoemd. Ze kunnen ook door middel van een metal stud worden geplaatst. Dan praten we over de zogeheten vrijdragende methode. Een afgehangen plafond zonder frame is vaak te verkiezen omdat dit stabieler is. Dit maakt het geschikter als grote oppervlaktes overspannen moeten worden.

Kenmerken afgehangen plafond

Het grote voordeel van het bevestigen van de plafondplaten op het huidige plafond is dat deze manier van bevestigen erg stevig en stabiel is. Deze eigenschappen maken de afhangmethode geschikt om ook grote overspanningen te maken. Een nadeel dat de oppervlakte van het plafond waterpas moet zijn. Als het plafond niet perfect waterpas is, kan het zogenaamde profiel-systeem worden gebruikt. Er worden dan eerst corrigerende profielen geplaatst. Het kan zijn dat je je plafond tevens wil isoleren. Dat kan met speciale isolerende gipsplaten. Je kunt ook isolatiemateriaal aanbrengen tussen de houten balken van het plafond.

Probouw Randstad wil hierbij graag uw partner zijn. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


06-36142870

06-19296748


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur